bidi zdrav so dr Mitov

Серијал од 22 епизоди

Серијал (теми):

 1. Исхраната при третманот на болести – пријател и непријател
 2. Ментално и психичко здравје – холистичен пристап
 3. Заканите по вашето духовно здравје (интервју со др. Коста Милков)
 4. Ментално и духовно здравје – светоглед (интервју со др. Коста Милков)
 5. Полицистични јајници и начинот на живот
 6. Зголемена телесна тежина и фертилност
 7. Пушење, стрес и кардиоваскуларно здравје
 8. Физичка активност и кардиоваскуларно здравје
 9. Најважни чекори за успешна промена на лошите навики
 10. Ритуали за релаксација
 11. Животни навики – Алкохол
 12. Зависност од електронски уреди
 13. Животни навики – Пушење
 14. Маслиново масло
 15. Ризици од претерана протеинска храна
 16. Наизменично постење
 17. Историја на диетите
 18. Медитеранска исхрана
 19. Физичка активност и срцеви заболувања
 20. Физичка активност и зголемено ниво на шеќер во крвта
 21. Физичка активност и мозокот
 22. Физичка активност и превенција од малигни болести